Nederland eet dankzij werk van Polen: ‘Zij verdienen ook applaus’ - VDU

Nederland eet dankzij werk van Polen: ‘Zij verdienen ook applaus’

19 maart 2020

WAARDENBURG/ NIEUW DIJK - Verschillende uitzendbureaus in de regio wijzen op de cruciale rol die arbeidsmigranten spelen om te zorgen dat er door de coronacrisis verse groenten en fruit in de supermarkt komen. ,,Misschien zouden we ook voor hen moeten applaudisseren.’’

Mede doordat Polen strenge maatregelen heeft genomen in de coronacrisis, hebben bedrijven moeite aan voldoende arbeidsmigranten te komen dit voorjaar.

Veel van de Poolse en Roemeense arbeidsmigranten van uitzendbureau Cervo uit Nieuw Dijk zijn werkzaam in de food-branche. ,,Een sector die vooral gewoon door moet draaien. We moeten blijven eten en drinken. Juist in deze tijden’’, zegt directeur René Derksen van Cervo.

,,Maar het is natuurlijk wel lastig allemaal. We proberen met z’n allen de problemen van het coronavirus in te dammen. We houden ons aan de RIVM-voorschriften en proberen zoveel mogelijk op ontwikkelingen in te spelen.”

Applaus

Niet voor alle uitzendbureaus geldt overigens dat er al problemen zijn, vertelt Cees van Doorn van uitzendbureau VDU uit Waardenburg. ,,Op dit moment is iedereen aan het werk en zijn er geen grote problemen. Hoe het straks gaat, moeten we maar zien.’’ Ook VDU is ook vooral actief in de groente en fruitsector.

,,Dus wij hebben nu alle mensen aan het werk om te zorgen dat alle verse producten in de supermarkt komen.’’ Hij hoopt dat Nederlanders dat ook zien en waarderen. ,,Nederland zit thuis, maar alle Polen zijn hard aan het werk om te zorgen voor voldoende voedsel. Het zou niet gek zijn als er ook voor hen wordt geapplaudisseerd.’’

Klik hier voor het artikel in de Gelderlander

Overig nieuws

Convenant ‘huisvesting internationale werknemers’ ondertekend

26 juni 2023

„Wij willen hard werken, dat zijn we in Oekraïne gewend”

07 mei 2022

Ervaar zelf de passie voor ons vak.

Benieuwd hoe wij u dagelijks van de juiste mensen kunnen voorzien? Bel of mail ons en we zijn er!