Vogelaar Vredehof - VDU

Vogelaar Vredehof

Bedrijfsleider Vogelaar Vredehof

‘Als ik 90 mensen vraag, dan krijg ik ook 90 mensen.’

Wim Sangers - Bedrijfsleider Vogelaar Vredehof

Vogelaar Vredehof in Enspijk verpakt dagelijks hardfruit, dat daarna in winkels in binnen- en buitenland wordt verkocht. Het sorteren, selecteren en verpakken gebeurt deels met de hand. Dat is waar VDU inspringt. Al tien jaar levert VDU namelijk flexkrachten die Vogelaar Vredehof helpen in het sorteer- en verpakkingsproces.

Wim Sangers: ‘Een groot deel van ons personeelsbestand bestaat uit uitzendkrachten. We zitten namelijk met een wisselende vraag vanuit onze klanten, dus het is fijn om snel extra personeel beschikbaar te hebben wanneer dat nodig is. Het verkrijgen van flexkrachten is best een moeilijke taak. Bij arbeidsmigranten merk je dat veel mensen in eigen land blijven werken, wanneer het daar beter gaat. Dat merk je tegenwoordig in het aanbod. Daarom is het knap dat het VDU altijd lukt om te leveren. Als ik 90 mensen vraag, dan krijg ik ook 90 mensen. Dat klinkt vanzelfsprekend, maar anderen krijgen dat niet altijd voor elkaar.’

Goed voor personeel zorgen

‘Hoewel flexkrachten maar een beperkte tijd bij ons blijven, behandelen we ze niet anders dan ons andere personeel. Samen uit, samen thuis. Iedereen die bij ons werkt, wordt met hetzelfde respect behandeld. Op verzoek van onze klanten, die veel waarde aan goede betaling en huisvesting hechten, controleren wij onze uitzendbureaus ook op hun huisvesting. Eens per jaar bezoeken wij willekeurig een aantal woningen van onze flexkrachten. We vinden het belangrijk dat VDU hier ook veel waarde aan hecht. Zij behandelen iedereen ook gelijkwaardig en zijn altijd bezig om voor goede huisvestiging te zorgen voor hun personeel.’

Overig referenties

‘We vinden het prettig dat we flexibel kunnen op- en afschalen’

VN Logistics uit Geldermalsen verzorgt de logistiek voor vele bedrijven over de hele wereld. In 2020 breidde het bedrijf fors uit, waardoor extra mankracht nodig was. Eigenaar Geert van der Velden vroeg VDU hierin mee te denken, wat resulteerde in een fijne samenwerking.

- VN Logistics

'Wat VDU typeert is de mentaliteit van “geen woorden, maar daden'

De Groot Fresh Group uit het Gelderse Hedel is al sinds 1930 een toonaangevend internationaal familiebedrijf in groenten en fruit. Naast de locatie in Hedel, zijn zij ook gevestigd in Breda en het Verenigd Koninkrijk. Sinds 2018 werken diverse arbeidskrachten van VDU voor de onderneming.

- De Groot Fresh Group

‘Wij zijn een verlengstuk van de bedrijven waar wij aan leveren.’

Cees van Doorn - Directeur VDU

Cees van Doorn - Directeur VDU

Download onze brochure

Boordevol met verhalen van onze klanten, informatie over VDU en ons verhaal

Download 'm nu!