Maatschap Van der Burg - VDU

Maatschap Van der Burg

Directeur Maatschap Van der Burg

‘De mensen die hier werken via VDU zijn betrouwbaar en loyaal.’

Sofinus van der Burg - Directeur Maatschap Van der Burg

Maatschap Van der Burg teelt het gehele jaar paprika’s op maximaal biologische wijze. De oogst-periode valt van maart tot november. In die periode zijn voor het snijden van de paprika’s, maar ook voor het sorteren en verpakken, vele handen nodig. VDU levert de mensen die de oogst en verzending mogelijk maken.

Sofinus van der Burg: ‘In ons bedrijf wisselt de werkdruk nogal. Natuurlijk heb je te maken met de seizoenen qua oogst, maar daarnaast hebben we ook een wisselende vraag vanuit onze klanten. Dat zijn bijvoorbeeld de supermarkten, die voor acties meer paprika’s willen inkopen dan in de reguliere weken. Vaak horen we dat maar kort van tevoren, waardoor we snel moeten schakelen in de planning. Bij VDU gaan ze heel goed om met die wisselende planningen. Er is veel flexibiliteit om snel op of af te schalen. “Kan niet” is eigenlijk nooit een antwoord. Er wordt altijd gekeken hoe iets opgelost kan worden.’

Betrouwbare mensen

‘De mensen die hier werken via VDU zijn betrouwbaar en loyaal. Daar wordt goed op geselecteerd. Ze letten ook goed op het type mensen dat ze hierheen sturen. Voor oogsten is het fijn wanneer mensen al ervaring hebben. Dat scheelt uitleg. VDU kiest zoveel mogelijk de juiste mensen op de juiste plek. Daarbij helpt het natuurlijk mee dat we elkaar al langer kennen. Als je langer samenwerkt, dan snap je op een gegeven moment wat voor type mensen wij nodig hebben.’

Overig referenties

‘We vinden het prettig dat we flexibel kunnen op- en afschalen’

VN Logistics uit Geldermalsen verzorgt de logistiek voor vele bedrijven over de hele wereld. In 2020 breidde het bedrijf fors uit, waardoor extra mankracht nodig was. Eigenaar Geert van der Velden vroeg VDU hierin mee te denken, wat resulteerde in een fijne samenwerking.

- VN Logistics

'Wat VDU typeert is de mentaliteit van “geen woorden, maar daden'

De Groot Fresh Group uit het Gelderse Hedel is al sinds 1930 een toonaangevend internationaal familiebedrijf in groenten en fruit. Naast de locatie in Hedel, zijn zij ook gevestigd in Breda en het Verenigd Koninkrijk. Sinds 2018 werken diverse arbeidskrachten van VDU voor de onderneming.

- De Groot Fresh Group

‘Wij zijn een verlengstuk van de bedrijven waar wij aan leveren.’

Cees van Doorn - Directeur VDU

Cees van Doorn - Directeur VDU

Download onze brochure

Boordevol met verhalen van onze klanten, informatie over VDU en ons verhaal

Download 'm nu!