Fruitmasters - VDU

Fruitmasters

Manager Resource Planning

‘VDU is mensgericht en daar hou ik van'

Kasper Weijmans - Manager Resource Planning

FruitMasters uit Geldermalsen zorgt dagelijks voor het sorteren en verpakken van fruit en zorgt er bovendien voor dat deze producten hun weg vinden naar de nationale en internationale supermarkten. In een markt waar vraag en aanbod dagelijks schommelt, maakt FruitMasters daarbij al zeventien jaar gebruik van de werknemers van VDU.

Kasper Weijmans: ‘Ik kom zelf uit de uitzendwereld, dus ik ken de markt goed. Wat ik persoonlijk belangrijk vind, is dat uitzendkrachten als volwaardige werknemers worden gezien. Als je ziet wat deze mensen voor werk verzetten, dan is dat enorm. Zij zorgen dat de schappen van onze winkels elke dag weer gevuld zijn. Het is belangrijk om die waardering ook te laten blijken. Uiteraard door een goed salaris, maar ook door huisvesting voor arbeidsmigranten goed op orde te hebben. De sector heeft nog wel eens een slecht imago op dat gebied, maar VDU is mensgericht en daar hou ik van. Ze zorgen goed voor hun personeel. Als FruitMasters vinden wij het heel belangrijk om met zulke partners samen te werken.’

Samenwerking onderling

‘Er werken bij ons zo’n driehonderd flexkrachten. Dat is een enorm aantal, wat regelmatig uitdagingen oplevert in de bezetting. Als de vraag plotseling toeneemt, kan het namelijk maar zo zijn dat we ineens 25 man extra nodig hebben. VDU doet er echt alles aan om onze bezetting rond te krijgen. Ze zijn daarin keigoed. Mooiste daarin vind ik dat ze snel onderling schakelen. Als ze zeggen dat ze het regelen, dan weet ik dat het goedkomt. Ze zorgen altijd dat we de planning rondkrijgen.’

Overig referenties

‘We vinden het prettig dat we flexibel kunnen op- en afschalen’

VN Logistics uit Geldermalsen verzorgt de logistiek voor vele bedrijven over de hele wereld. In 2020 breidde het bedrijf fors uit, waardoor extra mankracht nodig was. Eigenaar Geert van der Velden vroeg VDU hierin mee te denken, wat resulteerde in een fijne samenwerking.

- VN Logistics

'Wat VDU typeert is de mentaliteit van “geen woorden, maar daden'

De Groot Fresh Group uit het Gelderse Hedel is al sinds 1930 een toonaangevend internationaal familiebedrijf in groenten en fruit. Naast de locatie in Hedel, zijn zij ook gevestigd in Breda en het Verenigd Koninkrijk. Sinds 2018 werken diverse arbeidskrachten van VDU voor de onderneming.

- De Groot Fresh Group

‘Wij zijn een verlengstuk van de bedrijven waar wij aan leveren.’

Cees van Doorn - Directeur VDU

Cees van Doorn - Directeur VDU

Download onze brochure

Boordevol met verhalen van onze klanten, informatie over VDU en ons verhaal

Download 'm nu!