Fruit tot in de haarvaten

De Van Doorn Uitzendgroep (VDU) is gepokt en gemazeld in de AGF-sector. Oprichter Cees van Doorn, zelf zoon van een fruitteler, begon in 1983 met een groothandel en pakstation in fruit. Als tweede kind uit een gezin met elf kinderen wist hij al jong van aanpakken. Ondernemerschap en oplossingsgericht denken kreeg hij met de paplepel binnen.

Succesvol ondernemer en menselijk werkgever

Van Doorn verkocht zijn pakbedrijf rond de eeuwwisseling aan Bakker Barendrecht, een toonaangevende fruitgroothandel die onder andere levert aan supermarkten. Hij besloot zich toe te gaan leggen op de arbeidsbemiddeling in zijn sector.

Eind jaren negentig kwamen de eerste arbeidsmigranten naar de Betuwe. Ook naar het pakbedrijf van Cees van Doorn. Cees kwam toen in aanraking met de frauduleuze praktijken van malafide uitzendbureaus. Deze praktijken zaten hem niet alleen als ondernemer dwars, maar bovenal als mensenmens.

In de fraude rond arbeidsmigranten zag Cees als mens en ondernemer een grote kans op verbetering. Met VDU laat Cees zien dat succesvol ondernemen uitstekend samen gaat met zorgvuldig en menselijk werkgeverschap.

Structurele groei en nieuwe kansen

VDU is actief in vijf sectoren: AGF, bloemen en planten, fabrieksbakkerijen, logistiek en productiebedrijven. Onze aanpak kenmerkt zich door een branche- en mensgerichte werving, selectie en begeleiding van uitzendkrachten uit Polen. Dit concept blijkt in steeds meer sectoren aan te slaan en leidt voortdurend tot nieuwe kansen.

Wij bieden dagelijks werk aan ongeveer 500 flexibele arbeidskrachten, waarvan wij er 100 langere tijd in dienst hebben. Dankzij een pool van 1500 potentiƫle uitzendkrachten in Polen kunnen wij indien nodig snel opschalen.